Gaming Glasögon – Topplista 2017

13
1306

Upplever du, precis som 70% av alla gamers som använder datorer mer än 2 timmar per dag trötta, irriterade eller torra/rinniga ögon?

Jag med.

Jag har darför valt att skriva detta blogginlägg specifikt för dig som kanske har hört talas om spelglasögon men inte riktigt vet hur dessa funkar eller vilka man ska köpa.

Det funkade för mig, och funkar garanterat för dig med.

VAD FÅR DU UT AV ATT ANVÄNDA GAMING GLASÖGON?

Det finns en anledning till att proffsen, inklusive jag själv när jag spelade som mest, använder spelglasögon när man sitter och spelar. Jag kunde sitta längre perioder än normalt utan att få irriterande ögon, jag hade dessutom lätt för att få en sjukt jobbig huvudvärk, ni vet, den som sitter precis bakom ögonen när man har suttit framför en skärm för länge. Ett par gaming glasögon kan verkligen motverka symptomen vi snackade om innan.

Rent konkret så är fördelarna:

 • Utökad färgkontrast
 • Blockerar blått ljus
 • Högre fokus
 • Förhindra trötta/torra ögon
 • Eliminera distraktioner

”MEN JAG VILL INTE SE UT SOM EN JÄVLA NÖRD”

SpelglasögonJag håller med om att vissa modeller av ‘gaming glasögon’ ser ut som något man har med avsikt försökt gjort för att efterlikna nån sci-fi serie. Vem vill se ut som Borg från startrek när man sitter på ett LAN liksom?

Som tur är så har företag som Melaoptic, Gunnars & Swannies tagit fram glasögon som ser riktigt fräsha ut, jag använder själv mina melaoptics när jag sitter på biblioteket i skolan och pluggar.

Klicka här för att komma till topplistan inför 2017

Våra läsare får dessutom rabatter upp till 10% på utvalda glasögon!

3+ TIMMAR PER DAG FRAMFÖR SKÄRMEN

Gunnars

Var inte snål mot dig själv.

Ärligt talat, du vill inte äventyra din syn eftersom som gamer så är det bland det viktigaste du har. Jag menar om du ändå spenderar ca 1000 timmar per år framför en skärm, vilket inte alls är orimligt, så innebär det att ett par glasögon från Melaoptics som kostar 594 SEK kommer kosta dig ca 20 öre / timme efter 3 år. Det är inte mycket pengar för att få en skönare gamingupplevelse, eller hur?

Så slutatsen är att jag tycker att spelglasögon (aka gaming-glasögon) fungerar bra. Sen om det är placebo eller inte är ju den ultimata frågan! Tror du att det kan vara något för dig har jag tagit fram mina tre favoriter i tabellen nedan, ni får även lite rabatt hos vissa av dessa 🙂

zimpstarwhite

Om Simon Hagert

Simon ‘Zimpstar’ Hagert är en före-detta världsmästare i SMITE där han bl.a spelade professionellt för Team SoloMid och grundade den största europeiska SMITE organisationen ”Paradigm”.

#1 Melaoptic – ”Gaming Eyewear”

Melaoptics är ett intressant och nytt svenskt bolag. De fokuserar på dig som är lite mer modemedveten och vill ha något som du kan använda i olika sammanhang.

läs mer..

Gör vad gaming glasögon ska göra UTAN en gulaktig lins.

De flesta gaming glasögon har en gulaktig lins men dessa är transparanta. Vilket enligt oss är ett krav för att de ska vara snygga att ha på sig under en hel dag! Man ska inte behöva se ut som en professionell cyklist för att undvika ansträngande ögon.

Inga symptom på ansträngda ögon under en månadstest

Under en månadstest så har glasögonen gjort precis vad de ska. Produkten skulle kunna ytbehandlas ytterligare för att man inte ska behöva torka av dem ofta.

Inte det billigaste alternativet du kan hitta, men helt klart prisvärd!

Melaoptic gaming glasögon kostar 779 SEK vilket inte är det billigaste därute.

Som tur var…

…erbjuds en 10% rabatt just nu genom oss vid användandet av koden BESTGEAR. 

Ingenting är perfekt

Det som fattas med Melaoptic gaming glasögon är att de inte kommer med styrka just nu. Detta ska enligt företaget själva vara åtgärdat tidigt 2017. Så för dig som har ett synfel kan det vara värt att vänta några månader till innan du köper!

mindre..

glasses_2

Standardpris: 779:-
Pris via oss: 700:- (+ använd kod ”BESTGEAR” i kassan)
+ FRI FRAKT

#2 Gunnars – ‘ Intercept ‘

Gunnars är väl kanske det märket man associerar mest med gaming & spelglasögon. Dom har galet många alternativ, men personligen gillar jag ‘intercept’ mest av alla.

läs mer..

Gunnars är Apple fast för blåljus filtrerande glasögon. Du kommer inte hitta någon annan aktör så etablerat som Gunnar. De har en hel flock med olika gaming specifika glasögon att erbjuda men det finns en som sticker ut ur mängden enligt oss – Gunnars Intercept.

Gunnars har den största marknadsandelen och längst erfarenhet för blåljus filtrerande glasögon. De har en rad olika modeller som kommer båda i semi-transparanta och icke-transparanta modeller.

Gunnar Intercept i test

När det gäller funktion så är dessa glasögon likställda med Melaoptic Gaming. De tappar dock poäng på att även deras mest transparanta glasögon får en gulaktig lins som inte behövs för ett par gaming glasögon.

Företaget som kanske bör tänka mer på design…

Att Gunnar har koll på hur ett par gaming glasögon ska fungera är det ingen tvekan om. Men de flesta modellerna de erbjuder är inte de vackraste bågarna man sett.

Gunnar Intercept då?

De har dock lyckats göra Intercept modellen väldigt fräscha och man får en känsla av hög kvalité när man använder dem. Även efter att ha använt glasögonen under en lång period så känner man inte så kallade ”pressure points” – tryck mot näsa eller öron efter lång tid.

Är Gunnar glasögon billiga?

Både ja och nej. Många modeller kostar skjortan men just Gunnar Intercept kan man köpa för endast $59.99 vilket är väldigt bra för ett par high-end glasögon.

Det enda alternativet om du behöver glasögon med styrka!

Gunnar har till skillnad från våra två andra alternativ löst problemet för folk med synfel! Du kan beställa deras glasögon med styrka redan idag.

Egenskaper

Dessa glasögon är väldigt lika Melaoptics till funktion och skiljer sig framförallt i att de inte är transparanta – och i design.

 • Blockerar blåljus upp till 525nm
 • Anti-reflektiva linser
 • Anti-repor
 • 100% UC skydd
 • Anti-smuts

mindre..

glasses_5

Standardpris: $59.99

#3 Swannies

Arnolds Schwarzeneggers egna val, Swannies har gjort ett brand som står för modemedvetenhet och funktionalitet, riktigt bra!

läs mer..

Förutom Schwarzenegger så har även bl.a Game of Thrones stjärnan Alfie Allen och ett antal NFL spelare endorsat deras spelglasögon. Oavsett, så har Swannies sett till att deras glasögon hamnat i händerna hos många av våra favorit stjärnor! Men framförallt så är deras glasögon faktiskt riktigt bra.

Swannies, från bolaget Swanwick, marknadsförs inte direkt som gaming glasögon men kan användas perfekt för det ändamålet.

Ett av de mest populära alternativen i USA!

Swannies är väldigt stora i USA och används flitigt av många kändisar där. Glasögonen kan dock enkelt fraktas till Sverige med varierande fraktkostnader.

Blockerar det blåa ljuset och kommer i en snygg båge

Rent funktionsmässigt så fungerar de precis som de ska. De kommer med en snygg båge i antingen svart eller färgen ”sköldpaddsskal”.

Finns det någon hake?

Swannies, som du ser på bilden, är inte helt transparanta. Du kommer tydligt se den gula linsen. Vill du använda glasögonen under en heldag och inte tycker det är snyggt med en gulaktig lins är kanske inte Swannies för dig.

Vad ska du använda dina gaming glasögon till?

Du kan använda Swannies under en heldag, men om du planerar att använda dina gaming glasögon när du spelar, och endast då, så spelar kanske inte färgen någon roll?

Du får en sovmask på köpet vid köp via deras sida

Just nu erbjuder Swanwick även en sovmask på köpet när du handlar deras glasögon. Litet, men ändå uppskattat.

Prisvärd? Kostar just nu $89 (vanligt pris $134) exkl frakt

Swannies kostar ungefär 800 SEK vilket är någorlunda högre än ett par Melaoptic gaming glasögon. Signar du upp på deras nyhetsbrev får du en 10% rabatt vilket gör priset lite rimligare! Klicka här för att gå till hemsidan.

Egenskaper

Dessa glasögon är väldigt lika Melaoptics till funktion och skiljer sig framförallt i att de inte är transparanta – och i design.

 • Blockerar blåljus upp till 525nm
 • Anti-reflektiva linser
 • Anti-repor
 • 100% UC skydd
 • Godkännande från amerikanska FDA

mindre..

glasses_3

Standardpris: 1240:- ($134)
Pris via oss: 824:-
Ytterligare 10% rabatt vid nyhetsbrev sign-up

SHARE

13 COMMENTS

Comments are closed.